Tots Keerbergen

Algemeen

Badmintonclub Tots Keerbergen is opgericht na de bouw van de gemeentelijke sporthal in Keerbergen in 1985 en kreeg van Badminton Vlaanderen clubnummer 20073.  Het is daarmee de oudste en grootste badmintonclub van Keerbergen.  Op z'n hoogtepunt telde de club zo'n 200 leden.

De doelstelling van de club is de promotie van badminton in Keerbergen en omstreken, en dit voor iedereen.  Tots Keerbergen heeft een aanbod voor jong en oud: de jongste leden zijn 7 jaar oud, de oudste zijn al meer dan 60 jaar.  Ook qua spelniveau is het aanbod divers: puur recreatieve spelers kunnen er terecht, maar Tots heeft ook enkele competitiespelers bij de beste van het land.

Tots Keerbergen is de enige badmintonclub in Keerbergen die lid is van de overkoepelende badmintonfederatie Badminton Vlaanderen en zijn provinciale afdeling: de Vereniging voor Vlaams-Brabantse Badminton Clubs, afgekort VVBBC. Dat wil zeggen dat al onze leden ook lid gemaakt worden van Badminton Vlaanderen en de VVBBC.  Dat levert de club en z'n spelers heel wat voordelen op, zoals de mogelijkheid tot het deelnemen aan competities en tornooien en ook de mogelijkheid tot het organiseren van een tornooi.  Onze leden zijn hierdoor ook automatisch verzekerd (burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen) door de polissen die Badminton Vlaanderen heeft afgesloten.
Jaarlijks koopt Tots Keerbergen hiervoor bij Badminton Vlaanderen een clublicentie, en per speler wordt ook lidgeld betaald aan Badminton Vlaanderen en de VVBBC.

Badminton is het hoofddoel van Tots Keerbergen, maar daarnaast wordt het sociale aspect niet uit het oog verloren.  Uiteraard wordt er na de inspanning vaak ook even ontspannen in de cafetaria van de sporthal.  Jaarlijks organiseren we ook een quiz, er is elk jaar een nieuwjaarsdrink en vaak wordt er ook een barbecue georganiseerd op het einde van het seizoen.

De naam van de club verwijst naar het plaatselijke (mechels) dialectwoord voor een dennenappel: een "tots".  De vorm van de dennenappel lijkt dan weer op een badmintonshuttle en beide zie je terugkomen in het logo van de club, zoals het hierboven staat afgebeeld.

Jeugd

Volg deze link om naar de pagina over de jeugd te gaan.

Recreanten

Recreanten spelen wekelijks op de speelavond zoals hier aangegeven.  Daarenboven kunnen ze deelnemen aan recreantentornooien of recreantenontmoetingen.  Voor de iets oudere recreant (+35 jaar) is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de VET-cup: een gemengde interclubcompetitie georganiseerd door de VVBBC.
Tots heeft ook de gewoonte om in het begin van het jaar een tiental initiatielessen te organiseren voor recreanten.

Competitiespelers

De competitiespelers zijn de trots van Tots Keerbergen.  Typisch kan iedereen die het wil, competitie spelen bij onze club op het niveau dat hem past.  Tots Keerbergen heeft of had zo competitieploegen op de lagere niveaus in de provinciale competitie, maar ook ploegen in de Vlaamse competitie (tot 2de Liga).

Competitiespelers van niveau hebben ook een trainer van niveau nodig.  De wekelijkse training van de competitiespelers wordt daarom geleid door een trainer van hoog niveau.  Daar staat wel tegenover dat deelname aan deze trainingen gepaard gaat met een extra bijdrage.

De competitiespelers staat hen vrij om deel te nemen aan eender welk tornooi, en jaarlijks organiseert Tots ook een groot internationaal badmintontornooi in december.