Shuttles

Een badmintonshuttle maakt uiteraard een essentieel onderdeel uit van badminton.  Shuttles (vooral de variant met echte ganzeveren) zijn echter niet goedkoop en maken daardoor een groot deel uit van het budget van de club.  Binnen de club wordt het onderstaande systeem gehanteerd.

Recreanten

Recreanten spelen met plastic shuttles.  Deze zijn inbegrepen in het lidgeld.  Op de speelavonden zullen er altijd shuttles worden voorzien door de club, waar dus gebruik van gemaakt kan worden.  Elke recreant mag ook zonder meer een koker (= 6) shuttles vragen om mee te spelen buiten de speelavonden (voor bijvoorbeeld recreanten-competitie).  Wanneer deze shuttles versleten zijn, mag men zijn volle koker ook zonder meer inruilen tegen een nieuwe.

Een uitzondering op deze regel is wanneer een recreant met of tegen een competitiespeler speelt.  In dat geval kan er voor gekozen worden om met veren shuttles te spelen.

Competitiespelers

Competitiespelers mogen met veren shuttles spelen.  De shuttles voor training, competitie en de speelavonden worden door de club voorzien.  De competitiespelers moeten wel zelf hun veren shuttles aankopen voor gebruik op tornooien.  De club verkoopt deze shuttles aan de leden tegen aankoopprijs.  Competitiespelers die met plastic shuttles spelen op tornooien krijgen deze wel van de club.

 

Jeugd

Jeugdspelers gebruiken de shuttles die ze aangeboden krijgen van de jeugdtrainers.  In principe spelen D geklasseerde jeugdspelers met plastic shuttles en hoger geklasseerde jeugdspelers met veren shuttles.