Jeugd

Download de onthaalbrochure voor de jeugd hier!

De jeugdopleiding wordt door Tots Keerbergen als erg belangrijk beschouwd.  Er wordt dan ook heel veel moeite gedaan om geschikte en geschoolde jeugdtrainers te vinden die de jeugd op een leuke manier de juiste technieken aanleert om badminton te spelen.  In 2016 kreeg Tots Keerbergen van Badminton Vlaanderen het Jeugdbadminton+ label toegewezen.

Veel van de jeugd opgeleid door Tots Keerbergen stot later dan ook door tot de hogere niveaus in het badminton.

Kyu

Kyu is een Japanse term die onder andere gebruikt wordt om het niveau en de technische vaardigheden van leerlingen in de gevechtsporten aan te duiden. Net als bij deze gevechtsporten kan je een gekleurde (pols)band verdienen in het badminton door het succesvol afleggen van een reeks oefeningen. Beginnen doe je met een wit bandje om vervolgens via een groen, rood en blauw bij het gele bandje te eindigen. Beschouw het als het behalen een diploma, maar op een veel leukere manier!

Kyu

Tots Keerbergen organiseert elk jaar een jeugdtornooi als onderdeel van de VVBBC-cup.  Dit is de ideale manier voor onze eigen jeugd om kennis te maken met competitiegebeuren en om te kunnen spelen tegen de jeugd van andere clubs.

Indien er voldoende interesse is, is er ook de mogelijkheid om een jeugdteam in te schrijven in de lagere klasses van de provinciale interclub-competitie.